טעם הזית - חגיגת מתכונים עם שמן זית מהגליל, הגולן והעמקים
הרשות לפיתוח הגליל נובמבר 2022
המתכונים של הילה אלפרט, מבשלת מילים ואוכל - המלווה הקולינארית של ענף הזית. אלפרט היא עיתונאית, מגישה, מרצה ויוצרת אלבומים קולינאריים. שמחים להגיש לכם חוברת מתכונים זו, פרי עטה של אלפרט, המשלבים במרכיבי המנות את שמן הזית הישראלי, הגלילי. באדיבות ענף הזית במועצת הצמחים. .
אחרי החגים מתחדש הכל, ריחות סתיו באוויר ומסיק הזיתים בגליל מתחיל במלוא המרץ. השטחים החקלאים חוגגים את המסיק בכרמי הזיתים בשיטות הוותיקות ועד טכנולוגיה מתקדמת, ובתי הבד מפיקים שמן זית ישראלי מקומי ותעשיית שמן הזית בישראל מתפתחת וצומחת. בין התאריכים 12.3-11.11 יתקיים פסטיבל ימי ענף הזית 2022 אשר חוגג השנה 28 שנים! לפעילותו ברחבי הגליל, הגולן והעמקים עם שפע של אירועים ופעילויות, הרצאות, סדנאות, סיורים מודרכים, ביקור בבתי בד ואתרי מורשת ועוד. הפסטיבל חוגג את החקלאות המקומית, שמלווה בעשייה תיירותית ותרבותית חוצה דתות ומגזרים, עתיק ומסורתי לצד חדשני ומודרני לקידום ופיתוח הכלכלי - חקלאי תיירותי בגליל. לחוברת המתכונים לחצו כאן
פסטיבל ימי ענף הזית - פעילות משותפת לרשות לפיתוח הגליל, המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, ענף הזית במועצת הצמחים ומשרד התיירות. צילומים: איתיאל ציון