בתהליך כבישת זיתים ביתיים, יש לכבוש את הזיתים בכלי זכוכית או נירוסטיה בלבד. (אסור להשתמש בכלים מפלסטיק).
מצרכים: זיתים ירוקים מים 10% תמיסת מלח (עשויה מ- 100 גרם מלח ל- 1 ליטר מים) 5 שיני שום 1 לימון פרוס לפרוסות דקות פלפלים חריפים- לפי הטעם 2-3 כפות שמן זית
אופן ההכנה: מבקעים את הזיתים בפטיש או חותכים בסכין. מכסים במים נקיים ומשרים אותם למשך שבוע. מחליפים את המים במים נקיים מדי יום (תהליך ההשריה מפיג את המרירות). ביום השמיני מסננים את הזיתים מהמים ומניחים אותם במיכל זכוכית או נירוסטה בעל מכסה אטום. מכסים את הזיתים בתמיסת המלח והמים עד למעלה. מוסיפים למיכל את שיני השום, הלימון הפרוס והפלפלים החריפים. מוודאים שכל תכולת הצנצנת מכוסה היטב בתמיסת המלח וכי התמיסה מגיעה כמעט עד שפת הכלי. מכסים את פני התמיסה בשכבה דקה של שמן זית (השמן משמש לאטימת תכולת הכלי ומניעת חמצון). סוגרים היטב במכסה אטום ומאחסנים במשך 30 יום במקום אפל.